5 beste films van Robin Williams

De beste films van Robin Williams

Gisteren (12-08-2014) werd de Amerikaanse acteur Robin Williams (63) dood gevonden in zijn huis in Californië. Zoals altijd bij het overlijden van een grote acteur of artiest wordt er op de dag er op vaak stilgestaan bij het overlijden van, maar ook vaak bij wat diegene toch allemaal bereikt heeft in zijn leven.

De acteur en komiek Robin Williams staat vooral bekend om zijn komische rollen in films als Mrs. Doubtfire en Good Morning, Vietnam. Toch schuwde Robin Williams ook het serieuze acteerwerk niet, zo blijkt uit zijn bijrollen in Good Will Hunting (waarvoor hij in 1998 een Academy Award kreeg) en One Hour Photo. Maar wat zijn nou de allerbeste films van Robin Williams?

Mrs. Doubtfire is een Amerikaanse komische film uit 1993 naar een boek van Anne Fine onder regie van Chris Columbus. De film werd uitgebracht door 20th Century Fox. De film won een Oscar en acht andere prijzen. Daniel (Robin Williams) is samen met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field) een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.

Dead Poets Society is een Amerikaanse film uit 1989 van regisseur Peter Weir. De film won een Oscar voor beste originele scenario. Keating (Robin Williams) doceert in 1959 Engels aan een deftige kostschool voor jongens waar ijzeren discipline heerst. Zijn filosofie ‘the purpose of education is to think for yourself’ valt in slechte aarde bij de staf en de ouders, maar maakt hem razend populair bij de leerlingen. De nadruk van de film ligt op de ontwikkeling van een klein groepje jongens die Keatings lessen ter harte nemen met tragische gevolgen.

De eenzame foto-ontwikkelaar Sy (Robin Williams) ontwikkelt al twintig jaar foto’s. Hij begint de familie Yorkin, zijn belangrijkste klanten, te bespioneren. Hij wil ook deel uitmaken van hun familie maar als hij ontdekt dat de vader van de familie Will Yorken (Michael Vartan) vreemd gaat, wil hij wraak nemen en hem blootstellen. One Hour Photo is een Amerikaanse film uit 2002 geregisseerd door Mark Romanek.

In Moscow on the Hudson uit 1984 speelt Robin Williams de rol van Vladimir Ivanoff, een saxofonist in een Russisch circus. Tijdens een Amerikaanse tournee maakt Vladimir kennis met de westerse levensstijl tijdens een bezoekje aan het superchique warenhuis Bloomingdale’s in New York. Hij gelooft zijn ogen niet, zoveel keuze en geen rij voor de winkel! Hij besluit ter plekke dat hij hier nooit meer weg wil en vraagt politiek asiel aan. Wonende in een overvol flatje in Harlem ontdekt Vladimir dat het westerse leven ook heel hard en koud kan zijn. Deze tragikomedie was een van de meest succesvolle films van Mazursky.

Robin Williams is een nieuwe DJ die naar Vietnam wordt overgeplaatst om wat humor toe te voegen aan de militaire radio aldaar. Hij wordt razend populair onder de soldaten, maar wordt toch uit de lucht gehaald. Terwijl hij uit de lucht is probeert hij Vietnamezen te ontmoeten, en dan vooral meisjes.

Deel de allerbeste!
de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  facebook0de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  twitter0de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  google0de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  reddit0de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  stumbleupon0de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  linkedin0de allerbeste.nl  5 beste films van Robin Williams  email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x
Like ons voor updates