De allerbeste Morgan Freeman films

de allerbeste morgan freeman films2

Geboren op 1 juni 1937 in Memphis, Tennessee. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Hij werd ook vijfmaal genomineerd voor een Golden Globe en won deze eenmaal, voor zijn hoofdrol in “Driving Miss Daisy” (1989). Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer en een Empire Award. Sinds 18 maart 2003 heeft hij een ster op de Hollywood Walk of Fame, op 7021 Hollywood Blvd.

Ondanks dat hij geen hele grote rol speelt in de nieuwste Batman films, waar ook Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes en Gary Oldmen in spelen, wordt deze film toch gezien als een van zijn beste films.

Ook in Bruce Almighty heeft Morgan Freeman niet de hoofdrol, maar speelt hij wel een zeer belangrijke bijrol, namelijk die van god.. Een zwarte god? Ja, waarom niet! Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

William Munny (Eastwood) is een ex-premiejager, die nog één keer wordt overgehaald om een klus aan te nemen, om zo zijn oude dag door te kunnen komen. Hij wordt ingehuurd om de man te vermoorden die het gezicht van een hoertje heeft opengesneden. Samen met partners in crime ‘The Schofield Kid’ (Jaimz Woolvett) en zijn oude kameraad Ned Logan (Morgan Freeman) komen ze erachter dat het niet meer zo makkelijk is als vroeger om gewetenloos mensen te vermoorden.

Amistad is een waargebeurd verhaal over de opstand van Afrikanen op het slavenschip de Amistad in 1839 en het daarop volgend tribunaal wanneer ze gevangen worden genomen op Amerikaans grondgebied. In de nummer 10 t/m 8 speelde Morgan Freeman misschien een bijrol, in Amistad heeft Morgan Freeman als Theodore Joadson een hoofdrol.

Je kan je afvragen wie de hoofdrol nou eigenlijk heeft in Invictus, is het Matt Damon of Morgan Freeman. Wie dan ook de hoofdrol officieel mag hebben, het moge duidelijk zijn dat er geen acteur zo geschikt is om de rol van Nelson Mandela te spelen als Morgan Freeman. Dat bleek eens te meer bij het overlijden van Nelson Mandela, op twitter waren er duizenden die een rip tweet plaatste met een foto van Morgan Freeman. Voor zijn rol als Nelson Mandela in de film Invictus [2009] kreeg hij de NAACP Image Award for Outstanding Actor in a Motion Picture

Het verhaal van ‘Invictus’ speelt zich af na de val van het Apartheidregime, tijdens de periode dat Zuid-Afrika het wereldkampioenschap rugby organiseerde in 1995. Nelson Mandela (Morgan Freeman) is net bezig aan zijn eerste termijn als president en gebruikt het evenement om decennia van wantrouwen en haat tussen de blanken en zwarten in Zuid-Afrika te beëindigen. Hierbij krijgt Mandela hulp van Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugby team.

Wederom weer een film van regiseur Clint Eastwood waar hij Morgan Freeman een belangrijke rol in geeft. Clint Eastwood, Morgan Freeman en Hilary Swank spatten van het scherm af met hun overtuigende acteerprestaties. Voor zijn rol in Clint Eastwoods Million Dollar Baby uit 2004 kreeg Morgan Freeman zijn eerste Oscar.

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.

Driving Miss Daisy is een film uit 1989 en is gebaseerd op een toneelstuk uit 1987 geschreven door Alfred Uhry over de relatie tussen een oudere Joodse vrouw uit Atlanta in het Zuiden van de Verenigde Staten (Jessica Tandy), en haar Afro-Amerikaanse chauffeur (Morgan Freeman) over een tijdsverloop van meerdere tientallen jaren. De film was genomineerd voor 9 Oscars, en kreeg de Oscar voor beste Film, en Jessica Tandy won de Oscar voor beste Actrice (nooit eerder kreeg iemand die Oscar op een zo hoge leeftijd). Morgan Freeman ontving dankzij deze film zijn tweede Oscarnominatie.

https://www.youtube.com/watch?v=xWGt9Yr2bCw

Amerika 19de eeuw. Robert Gould Shaw, zoon van rijke abolitionisten uit Boston, is pas 23 en erg idealistisch wanneer hij dienst neemt. Tijdens de bloedige en chaotische slag van Antietam maakt dit gevoel plaats voor desillusie. Ontnuchterd keert hij naar huis terug, waar hij de leiding aangeboden krijgt van de 54ste infanterie van Massachusetts. Dit regiment bestaat enkel uit zwarten. Robert aanvaardt het bevel en rekruteert zijn oude klasgenoot Cabot Forbes om de manschappen op te leiden.

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema ‘de zeven hoofdzonden’ met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

The Shawshank Redemption is een Amerikaanse speelfilm uit 1994 geregisseerd door Frank Darabont naar het korte verhaal ‘Rita Hayworth And The Shawshank Redemption’ van Stephen King. De hoofdrolspelers zijn Tim Robbins (Andy Dufresne) en Morgan Freeman (Red). Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam ‘Red’ heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Diverse critici beschouwen deze film als een van de beste aller tijden. In de “Top 250″ van de Internet Movie Database staat deze film op de eerste plaats.[1] De film kreeg zeven oscarnominaties maar won geen enkele prijs.

Deel de allerbeste!
de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  facebook0de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  twitter0de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  google0de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  reddit0de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  stumbleupon0de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  linkedin0de allerbeste.nl  De allerbeste Morgan Freeman films  email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x
Like ons voor updates