100 beste websites van 2014 – Fleurop.nl de allerbeste!

100 beste websites van 2014 - Fleurop.nl de beste website van Nederland

De beste (nederlandse) websites van 2014 zijn weer bekend gemaakt. De titel voor beste website van 2014 ging dit jaar naar Fleurop.nl, dit ging ten koste van Bol.com, die in 2012 en 2013 nog op de eerste positie eindigde. In de WUA! Top 100 Beste Websites 2014 staan op positie twee en drie eindigde Vrijbuiter.nl en Kwik-Fit.nl. Bol.com staat dus niet alleen niet meer op nummer 1, ze staan dit jaar zelfs niet in de top drie! Een andere onopvallendheid was dat er maar drie energiebedrijven staan in de hele top 100.

Hoe wordt de allerbeste website van het jaar gekozen?

WUA! selecteert voor iedere Web Performance Scan een representatieve groep consumenten. De deelnemers oriënteren zich op een product of dienst en bepalen zelf de zoekstrategie en beslissingsfactoren. Vervolgens beoordeelt de deelnemer de gevonden websites op Look & Feel, Aanbod en Merk, de kernthema’s in het Web Performance Model. Na het beoordelen van vijf websites kiest de respondent zijn of haar favoriete aanbieder. In totaal werden 4.493 websites beoordeeld door 8.900 respondenten met maar liefst 55.583 unieke websitebeoordelingen.


Na een zevende plaats in 2013 mag Fleurop.nl zich dit jaar de beste website van Nederland noemen. De website werd veruit het vaakst als favoriet aangewezen in het onderzoek naar aanbieders van verse bloemen. Fleurop.nl kent een grote naamsbekendheid, geeft op 99% van de bezoekers een goede eerste indruk en kreeg in het onderzoek maar liefst 41% van de totale voorkeur.


Vrijbuiter.nl komt dit jaar nieuw binnen in de WUA! Top 100 Beste Websites. Vrijbuiter was dit jaar de overtuigende winnaar van het onderzoek naar online aanbieders van kampeertenten. De website trok met afstand de meeste bezoekers en werd door 30% van de respondenten als favoriet aangewezen. Het aanbod op de website is volgens bezoekers ‘mooi gesorteerd in de verschillende categorieën; het is meteen duidelijk waar je moet kijken’.


Kwik-Fit.nl eindigt als derde, na een zesde plaats in 2013. Kwik-Fit.nl kwam dit jaar in de onderzoeken naar online aanbieders van zomerbanden en APK keuringen als beste uit de bus. ‘Een groot aanbod tegen goede prijzen’, aldus een bezoeker tijdens het zomerbandenonderzoek. In het onderzoek naar APK keuringsinstanties bleek Kwik-Fit.nl amper online concurrentie te hebben: 47% van de respondenten zou hier het liefst de auto laten keuren.


Van nummer 33 naar nummer 4!

Van nummer 35 naar nummer 5.

Euroflorist.nl ging van nummer 58 naar nummer 6.

Obelink.nl komt nieuw in de lijst binnen op nummer 7!

Sparta stond vorig jaar nog op plek 28, dit jaar zijn ze gestegen naar een achtste positie.

Ook Pearl komt nieuw de lijst binnen met meteen een uistekende negende plek.

Zalando.nl stond vorig jaar nog op vier maar moet het dit jaar doen met een 10é plek.

Websites die dit jaar niet meer in de top 10 staan

20

Vorig jaar nog op 1, dit jaar staat Bol.com slechts op een twintigste plek.

37

Vorig jaar stond Klm nog op een derde plek, dit jaar slechts op de 37ste plek.


Vorig jaar nog op 2, dit jaar op plek 74!

Deel de allerbeste!
de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  facebook0de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  twitter0de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  google0de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  reddit0de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  stumbleupon0de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  linkedin0de allerbeste.nl  100 beste websites van 2014  Fleurop.nl de allerbeste!  email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x
Like ons voor updates